Trandafirul, iubire si vindecare

Trandafirul, o planta regala,  prin vibratia sa inalta, vindecatoare, aducatoare de armonie, incanta simturile intr-un mod nobil si placut.
Delicat, prin gingasia  si eleganta florii, dar ferm si protector al spatiului intim, prin tulpina cu ghimpi, trandafirul are multiple mesaje deopotriva pentru cei care il iubesc cat si prin cei care nu prea.
Pentru cei cu suflet treaz, spiritul plantei este un bun aliat in conectarea la sine, in ridicarea pe o vibratie mai inalta, eliberatoare de energii nebenefice.
Trandafirul transmite deopotriva frumusete, pasiune, iubire, vindecare, puterea de a admira si de a te lasa admirat de o maniera fascinanta, dar autentica. El se arata in toata splendoarea sa, cu flori, dar si cu micutii tepi protectori, inspirand la exprimarea frumosului si naturii adevarate din cei care-l admira.
Ca planta vindecatoare, in plin sezon al infloririi, putem alege sa ii simtim parfumul si prezenta intr-o gradina, parc sau oriunde o intalnim. Putem alege un exercitiu de constiinta extinsa dandu-ne voie sa ne ancoram in momentul prezent pe vibratia trandafirului sau ne putem conecta mai tactil si senzorial la acesta. Putem alege o apa florala de pulverizat pe corp pentru a ne racori, putem incanta ochiul admirandu-i coloritul si frumusetea naturii prin el. Putem totodata sa ne mangaiem simturile cu o baie ritualica de rasfat, cu petale multicolore, poate chiar cu joaca in doi sau ne putem tamadui cu minunatele uleiuri esentiale de trandafir, fie ele din floare sau lemn, dupa cum rezonam.
Incantata de mesajele sale  subtile pentru mine azi, am ales un blend din floare si din lemn de trandafir mixate intr-un ulei vegetal de samburi de struguri in care am adaugat si o petala de trandafir rosu.
Este o planta de remediu, cu efect tonic si afrodisiac, dar si antiinflamator si aducator de echilibru interior. Stimuleaza circulatia sangelui si detensioneaza. Avand o vibratie inalta, ajuta la echilibrarea energiei prin eliminarea blocajelor de la nivelul pielii. Este stiut faptul ca pielea, cel mai mare organ al nostru, invaluie corpul, micutul nostru templu al sufletului, facand conexiunea intre esenta noastra si mediul exterior (concret sau subtil). Trandafirul ne poate mangaia corpul benefic si vindecator.
Blendul de ulei esential se poate folosi prin inhalare, masaj, difuzare in incapere. Este un bun ajutor in echilibrarea energiei la nivelul chakrei inimii, contribuind la un flux armonios in exprimarea sentimentelor si in echilibrarea puterii de a oferi cu cea de a primi.
Indiferent de modul in care alegem sa ne bucuram de beneficiile trandafirului, este insa esentiala stabilirea conexiunii cu spiritul viu al plantei. Este extrem de important modul in care ne raportam la natura, prin recunostinta si comunicare directa cu ea si nu prin atitudinea de a o folosi. Este vorba despre acea calitate inalta a omului de a fi smerit in bucurie in fata naturii si a beneficiilor ei.

Cu drag, din mireasma trandafirilor,

Lavinia Elena

 

 

Share on:

Related posts

Leave a Comment