Ganduri despre bani

Intuitiv, dar nu numai, cateva idei despre bani sau…omul in tandem cu banii lui…

Money!Money!Money! Where’s my money? Get your money and go home!

Amuzant sau nu, dar trebuie sa recunoastem ca tema banilor este destul de prezenta in viata omului. Dar ce sunt banii? Si ce relatie avem cu ei?

Pai, ce altceva sa fie decat o forma de energie? Cu banii se pot misca multe, in bine sau in mai putin benefic pentru noi sau pentru altii, in functie de intentia implicata.

Dar, da, banii reprezinta o energie dinamica, in special prin perceptia noastra asupra lor. Cred ca de cele mai multe ori, motivele pentru care banii nu vin la om sau nu vin asa cum si-ar dori sunt de maniera mai subtila.

Sunt oameni care nu fac mare lucru si atrag banii, in timp ce altii trudesc si fie nu obtin, fie obtin prea putin. Altii obtin, dar tot timpul cu un efort mare.

Ce face diferenta?

Fara ca lista sa fie completa, mai jos cateva posibile motive pe tema carora poate ca merita sa meditam:

– scopul pentru care vrei banii respectivi nu concorda cu adevaratele tale nevoi la acel moment; poate ca e un “ceva” in dezacord cu nevoile tale autentice in scopul final gandit de a obtine banii. Poate ca vrei  sa ii directionezi prea mult din ideea de “trebuie” si prea putin spre satisfacerea nevoilor tale. In alte situatii, poate ca e vorba de cauza extrema: scopul gandit e prea individualist si implica si un pic de nedreptate la adresa celorlalti; solutia poate ca ar fi o recunoastere a nevoii autentice la acel moment;

– intentia cu care pornesti la drum sa faci bani; te proiectezi in starea de incredere in reusita sau te proiectezi mai mult in starea de  lipsa de moment a banilor, in temeri, analize infinite de risc, precautii exagerate?

– presiunea pe care o pui pe rezultat; nu lasi lucrurile sa se intample;

– felul in care implici energia in a face un proiect sa mearga; ca in orice manifestare a unei intentii, sunt doua forte care au nevoie sa se armonizeze: intentia si actiunea. In privinta actiunii, uneori manifestam mai mult decat e nevoie, in alte situatii prea putin sau actionam sacadat, in salturi. S-ar putea regla prin actiuni concrete sau prin a hrani permanent acel proiect aducator de resurse, mai ales aducand bucurie in intentia de manifestare, dar fara a pune  presiune;

– in alte situatii, banii vin si pleaca, destul de rapid, fara ca tu sa te bucuri prea mult de ei; fie nu au venit din principii prea etice, fie tu nu esti pe deplin satisfacut cu ceea ce faci ca sa ii obtii; involuntar, legi energia banilor de o energie de nemultumire care, avand o vibratie mai joasa, atrage alt efect decat cel dorit;

– nu dam drumul energiei si cultivam o relatie mai putin optima cu banii. Cum? In multiple feluri, dar cateva situatii pot fi: ne dorim ceva foarte mult, ba chiar e o nevoie autentica in avea acel ceva, avem banii si ni-l refuzam. Ne punem nevoile proprii la coada prioritatilor cand cheltuim. Sau, invers: cheltuim exagerat pe lucruri de care de fapt nu avem prea mare nevoie, cumparand stari iluzorii de moment, nepretuind energia banilor. Exemplele pot continua.

Cred insa ca cel mai des, atat in privinta banilor cat si a altor aspecte, un motiv notabil pentru care nu atragem asa cum am dori este acela ca ne proiectam prea mult din starea si energia de “lipsa”, din “a nu avea” la un moment dat si prea putin din starea de” plin” adica acea incredere in reusita, in care sa existe constientizarea faptului ca orice intentie necesita timp pentru manifestare daca, desigur, e in acord cu binele nostru.

Uneori sunt convingeri limitative preluate din neam referitor la faptul ca banii se obtin cu mult efort sau cu sacrificii sau, mai mult, poate sa fie si un usor dezechilibru energetic. Poate ca este sugrumata conexiunea cu energia pamantului si de acolo noi ar trebui sa tragem o parte din resursele energetice prin prima chakra si mai departe in mare legatura cu a doua chakra.

Raportat la corpul fizic, ne putem da seama de acest lucru observand  orice aspect care ne atrage atentia la nivelul talpilor, picioarelor, bazinului si chiar la nivelul abdomenului.

Dincolo de lucrul cu maimutica agitata din mentalul nostru, la nivel de atitudine fata de bani ca energie, lucrul cu propriul corp, mai ales la nivel energetic, poate fi de folos. Sugestii in acest sens, menite sa aduca o armonizare interioara si implicit un potential de a atrage ceea ce este optim pentru noi:

– masaj terapeutic; masajul, prin natura lui, te impamanteaza, te ancoreaza in realitate si te armonizeaza

– aromaterapie prin magicul efect al uleiurilor esentiale in care se manifesta spiritul viu al plantelor; o imbinare intre masaj si aromaterapie poate sa aduca atat o armonizarare, cat si un rasfat al simturilor

– practica yoga, unul dintre cele mai bune instrumente de aducere a starii de bine, de sanatate si echilibru care sa se manifeste in toate aspectele vietii

– pranayama si orice tehnici de respiratie; sa nu uitam ca respiratia este insusi suflul vietii

La acestea se adauga o multitudine de alte optiuni, dintre care poate cea mai la indemana este contactul direct al talpilor cu pamantul: o relaxare a talpilor in iarba in care sa simtim cum pamantul ne sustine, cum energia ierbii ne curata si ne aduce un impuls energetic nou si bun sau o atingere a nisipului fin si o incarcare cu energia lui.

Sirul gandurilor se asterne si cu o urare: aceea de a fi magnet pentru a atrage in mod optim, la momentul potrivit, banii necesari, cu bucurie si sanatate!

Lavinia Elena

Share on:

Related posts

Leave a Comment