Actiune din gol sau din plin?

Uneori oamenii se atrag pe baza unor lacune emotionale. Pentru cine crede ca e perfect, eh.. Nu e! Si asta e minunat! Dar cred ca fiecare e perfect pentru ceea ce a venit sa experimenteze. Oamenii se duc uneori intuitiv unii spre altii, cautand sa umple un gol lasat in urma unor evenimente din trecut… poate chiar traume ale copilariei…fara ca mintea sa perceapa ca fiind ceva grav. Foarte rar se constientizeaza cauza, dar efectul se manifesta oricum. Tot in sfera emotionala, altii se atrag pentru a-si valida inconstient un tipar din copilarie sau poate dintr-un trecut indepartat chiar daca acel tipar nu vorbeste despre esenta lor… Adesea se intampla sub trauma lui ‘nu sunt suficient de bun’ , ‘nu merit sa fiu iubit’, trauma neconstientizata insa sau neacceptata.
Pe parcurs, in ciuda golului care nu este altceva decat o bucatica de suflet blocata care cere sa fie descatusata, se pot manifesta sentimente, multe aspecte frumoase pot avea loc, dar ele pot fi sugrumate in exprimare sau se pot exprima on-off, fara recunoasterea si acceptarea lor.
In fapt, cel spre care ai avut chemare, ar putea tine spatiul pentru vindecarea ta avand loc, cel mai probabil, o vindecare reciproca. Din alta perspectiva, probabil ca e o oglindire la nivel interior chiar daca, in realitatea concreta, manifestarile sunt poate diferite. Pentru asta este nevoie de constientizare reciproca si de acceptarea starii. Restul vine de la sine… Prin prezenta, prin acceptarea faptului ca lucrurile sunt dincolo de ceea ce pareau a fi…
Abia cand locul e plin si vindecat, conexiunea preponderent pe baza lacunelor emotionale se poate transforma in conexiune inclusiv afectiva.
Atunci e loc pentru frumos in flux continuu si pentru manifestarea trairilor in sincronicitate. Emotiile sunt recunoscute ca atare si imbratisate. La fel, sentimentele… daca erau. Din acel moment, nu se mai face confuzie intre ele, iar oamenii pot creste impreuna, isi pot observa in manifestare potentialul care fusese blocat. Pot vedea frumusetea din ei insisi si din ceilalti.
O relatie autentica si solida, in mod sigur, se scrie din starea de “plin” si se creeaza continuu mai ales daca exista suficient de multe valori morale comune. Altfel, din starea de “gol”, e on-off… nu-ti dai voie sa te duci pe alta bucla a spiralei.. Te situezi intr-un ciclu repetitiv. Nu poti sa performezi, alergand cu un genunchi avariat, nu?

La un moment dat, mentalul se va simti prea obosit sa rasneasca ganduri, iar partea desteapta din tine iti va da semnalul ca e timpul sa iesi din bucla. Acela e probabil ca o inflexiune de destin, simtita intens, dar care te elibereaza si te lasa sa fii liber si autentic.

Asa ca da-i pacea cuvenita sufletului tau! Da-i ocazia sa simta si sa traiasca viata din versiunea lui completa!
Tot timpul, dincolo de nori, e un cer senin care asteapta sa fie admirat, un cer pregatit sa gazduiasca un frumos rasarit.

Cu inima buna,

Lavinia Elena

Share on:

Related posts

Leave a Comment