Portocala mea, ti-am dat-o tie…

Asociat preponderent cu perioada sarbatorilor de iarna, parfumul inviorator de portocala este reconfortant si trezeste optimismul, fiind un remediu excelent, indiferent de anotimp.

Este totodata un bun echilibrant al sistemului nervos, iar ca ulei esential, cu toate ca nu este un remediu care actioneaza direct in profunzimea unui  aspect dezechilibrant, are un rol excelent in a te tine „deasupra starilor”, prin efectul de ridicare a vibratiei.

Folosit in ritualuri de curatare si purificare, ca afrodisiac sau ca remediu in raceli sau stari anxioase, mirosul de portocala este un bun aliat in detensionarea si reglarea energiilor chakrei a doua, sacrala, a relatiilor. Situata in zona organelor sexuale si a intestinului gros, in  zona pelvina, chakra a doua energetica este o chakra relationala, a creativitatii, asociata cu vibratia culorii portocaliu.

Energetic, uleiul esential de portocala este asociat cu abundenta, fapt explicat prin  capacitatea acestuia de ridicare a vibratiei, indepartantd astfel stresul si ingrijorarea si ajutand la atragerea a ceea ce ne este benefic. Se combina excelent intr-un blend cu scortisoara, tamaia, muscata sau lavanda.

Indiferent ca aducem portocala in mediul nostru prin aromaterapie, consum ca atare, pulverizari in camera, inhalari  sau sub alta forma, portocala este un prieten la indemana care trezeste acel „joie de vivre”,  activeaza umorul stenic, spontaneitatea, bucuria.

Cu parfum de portocala azi,

Lavinia Elena

 

Share on:

Related posts

Leave a Comment