Rasfat si vindecare in parfum de garofite

Cui nu-i place parfumul suav al garofitelor roz de sezon? Hei bine, cui nu-i place, sa insiste!

Garofita/garoafa vine din grecescul  di (zeus) si anthos (floare), fiind considerata o floare divina, utilizata inca din trecut in ceremoniile sacre, dar avand multiple proprietati terapeutice si cosmetice.

Utilizata ca infuzie (rece sau calda), are rol in combaterea nervozitatii si in restabilirea echilibrului hormonal.

Ca ulei esential, imbunatateste starea de spirit, inlaturand negativitatea si apatia, dar trezind senzualitatea tandra si energia sexuala.

Este un bun prieten in tratarea afectiunilor de ficat, stomac, inima, dar mai ales in tamaduirea aspectelor legate de piele (de orice fel). Pielea, prin natura ei, face legatura intre spatiul interior si cel exterior, iar multe dintre afectiunile de la nivelul ei au in spate de fapt o trauma de separare la un nivel sau altul (de o persoana, situatie, context). Dianthus ajuta la armonizare, inclusiv sub acest aspect, fiind un balsam mangaietor pentru corp si suflet.

Minunata floare, des intalnita, dar prea putin pretuita de noi, are un miros si un spirit viu care o asociaza, ca simbol,  cu sentimentele curate si afectiunea pura, dar nu in ultimul rand cu rolul protector.

In combinatie cu salvia, are rolul de protectie si purificare, ajutand la alchimizarea energiei de joasa vibratie din campul nostru in energie de vibratie mai inalta, prin trezirea simtului bun si autentic al fiecaruia; astfel corpul si spiritul primesc un sprijin din partea naturii pentru a se recalibra la propriul firesc.

Cam atat mi-a transmis astazi pentru voi si pentru mine micuta planta cu parfum suav.

Apoi m-a invitat sa ma joc de-a magia uleiurilor esentiale si astfel a rezultat un blend garofita/garoafa (dominant), ylang ylang, lavanda, intr-o baza de ulei vegetal de migdale dulci…ideal pentru un masaj vindecator si regenerant si  – de ce nu? – cu efecte…stiti voi de care…pentru stare de bine in trup si suflet. Langa un vas cu flori roz si parfumate, simturile se simt rasfatate.

Iar daca nu e un masaj, e o atingere delicata a ingheieturilor si a palmelor sau o aromatizare ambientala cu un difuzor.

Cu inima buna,

Lavinia

Share on:

Related posts

Leave a Comment