Darul prieteniei

O prietenie implica, sub o forma sau alta, starea de prezenta, apreciere, atentie pentru celalalt, un echilibru care se asterne firesc intre a oferi si a primi, dar, inainte de toate, presupune onestitate si o frumoasa forma de iubire, poate cea mai delicata dintre toate.

Prietenia este ca un artist care asterne culori pastelate pe panza ca sa iti incante ochiul si sufletul.

Iti da acea stare de incredere ca undeva, cineva te accepta si se bucura cu tine neconditionat. Acel cineva te recunoaste la nivel de spirit.

Intr-o prietenie plangi si razi la unison cu celalalt, ii simti bucuria, dar si durerea. Nu te identifici cu el, dar esti cu toata fiinta prezent in viata lui. Un prieten este acel om caruia ii pasa. Cu el savurezi un vin vechi si o cafea aromata la o sueta vie si colorata si totul curge intr-un firesc.

Prietenia nu se prioritizeaza pentru ca ea ori este, ori nu este…

Pentru un prieten nu iti faci loc in agenda si nu il pui in asteptare pentru ca el are locul lui in sufletul tau, iar realitatea exterioara nu devine altceva decat o expresie a realitatii interioare in conexiunea cu el.

Ma consider norocoasa pentru ca ma pot bucura de prietenii frumoase.  Am suspinat dupa prietenii esuate, dar poate ca experientele noastre de viata se inscriau pe strazi diferite, de la un punct incolo…sau unele poate ca erau conexiuni  care nu isi castigasera de fapt darul unei prietenii…

Un prieten te pune in contact cu adevarul propriei fiinte. Cu el poti simti intimitatea la nivel de suflet, iar pentru aceasta este nevoie ca semintele increderii sa prinda rod.

Raportandu-ma la realitatea in care traiesc, pot lesne sa vad ca de cele mai multe ori oamenii sunt prieteni  declarativ, dar nu si in profunzime. Oare avem decenta de a nu mai cataloga orice tip de conexiune drept prietenie? Oare avem curajul de a nu ne minti? Nici pe noi si nici pe ceilalti „prieteni”?

Am simtul realitatii, dar si o farama de idealism in felul meu de a fi asa ca sadesc un gand, o dorinta si o emotie de a vedea tot mai des cum oamenii se raporteaza la valentele prieteniei ca la un dar nepretuit.

Cu incredere,

Lavinia

„Un prieten adevarat te prinde  de mana si iti atinge inima”. Gabriel  Garcia Marquez

Share on:

Related posts

Leave a Comment