Puterea recunostintei

Magie. Alchimie. Vindecare.

Este intr-un obisnuit nefiresc sa ne lamentam, sa cerem si iar sa cerem, sa ne plangem, dar uitam sa fim recunoscatori.

Uitam sa multumim oamenilor din jur, crezand ca totul ni se cuvine. Ne ingustam lumea si universul interior conectandu-ne adesea la ceea ce poate ca nu este asa cum vrem si uitam sa ne manifestam recunostinta pentru atatea daruri pe care Universul le asterne zilnic in calea noastra.

Frumusetea unui rasarit de soare, adierea racoroasa a unei dimineti, un val care iti mangaie trupul, un ciripit de pasarele care iti incanta auzul, un boboc de floare care se deschide si iti bucura privirea, mirosul unei ploi de vara…toate sunt daruri pe care Mama Natura le ofera.

Placerea de a simti iubirea cum iti expandeaza sufletul  sau curajul de a-ti da voie sa simti si sa te lasi iubit, caldura unei mangaieri, puterea vindecatoare a unei imbratisari, zambetul unui om drag, toate sunt motive de recunostinta fata de Universul care ne gazduieste existentele noastre aici pe Pamant.

Ne ancoram atat de mult in material, evadand des in ego si ne inchidem sufletul ca intr-un turn fara ferestre ca si cand obiectivul aici pe Pamant ar fi arta tristetii si a  nefericirii.

Dar dincolo de glaciarul egotic, de capcanele unei minti uneori obosite, este o  intreaga lume care asteapta sa o descoperim, este un intreg spatiu in care sufletele noastre tanjesc dupa vindecare, in care isi pot alchimiza in bucurie amprentele experientelor trecute si in care au dreptul sa zburde libere.

Sunt atatea motive pentru care sa multumim, dar poate ca cel mai important dintre toate este legatura magica dintre aer si respiratie care ne tine fiinta prezenta aici, pe Pamant.

Cu fiecare lamentare, alegem frica si ne taiem din stralucirea spiritului.

Cu fiecare moment de recunostinta, alegem iubirea si ne expandam in lumina si bucurie lumea interioara, sufletul si intreaga fiinta.

Recunostinta este una dintre cele mai inalte si frumoase stari ale omului.

Multumeste Universului ca ti-a acordat sansa sa vii in minunata calatorie numita viata si arata ca esti demn de ea! Imbratiseaza-ti experienta si fii recunoscator ca ai libertatea de a trai autentic, de a-ti manifesta spiritul creator, de a face totul ca sa te cresti acolo, in suflet! Totul sta in alegerea ta…

Lavinia

„Recunostinta este legea cresterii, iar lamentarea este legea descresterii”  Florence Scovel Shinn

Share on:

Related posts

Leave a Comment