Oameni si locuri

Sunt locuri in a caror energie te echilibrezi. Mangaierea soarelui si atingerea unui val al marii, nisipul sub talpi, incantarea oferita de frumusetea unui rasarit pe plaja, porii pielii treziti de adierea racoroasa a unei dimineti in munti, fosnetul unei paduri, contemplarea unui tinut de pe o creasta, lumina calda pe coltul unei case modeste din linistea unui deal, mirosul de verde viu te pot readuce la acea stare de bine interior pierduta cu usurinta in cotidianul urban.
Pentru fiecare dintre noi exista locuri a caror energie ne conduce la esenta, la zona noastra de bine interior.

Agitatia oraselor mari cu prea multe cladiri reci, parca neinsufletite astazi de om, energia haotica dintre betoane te transfera cat ai clipi intr-o stare de mental hiperactiv in care faci si tot faci si uiti sa fii. Resursele urbanului “modern”, neprivite din unghiul potrivit, se transforma in umbre.

A fi in locul si la momentul potrivit te poate conduce catre recalibrarea optima pe reperele si valorile la care fiinta ta are nevoie sa se conecteze ca sa fie intr-un firesc si sa simta ca ii este bine.
Daca ii asculti chemarea, imbratisarea naturii te readuce la armonia si firescul tau.
Reasezarea interioara implicit aduce schimbari in  realitatea exterioara. Contextele, oamenii si situatiile la care te conectezi se schimba in consecinta, se aliniaza la frecventa interiorului tau.
Dar cred ca e un detaliu notabil: diferenta dintre a  te duce intr-un loc si a te duce fiind constient de tine si de moment, simtind conexiunea cu darurile Mamei Pamant, respirand in tandem cu ea. 

 

Lavinia

Share on:

Related posts

Leave a Comment