Pierdut şi regasit: spiritul ludic

Din varii motive, uităm sa ne relaxăm, uităm să ne jucăm, iar emoţia bucuriei aproape că îşi îngustează spaţiul de manifestare.

Zâmbetul se transformă în grimasă, iar râsul cu toată pofta inimii se serveşte exclusiv ca desert..cel mult, este înlocuit de o zgâlţâire a corpului însoţită de o faţă ciudăţică.

Aţi văzut chipurile oamenilor dimineaţa în Bucureşti? Ce să zic..fericire şi extaz…dar pe cei din jurul vostru, i-aţi observat? Câţi dintre ei manifestă acel râs molipsitor sau degajă stare de bine sau  blândeţe în privire?

Dar câţi se joacă? Sau câţi ar cupla la jocul vostru în loc să vă arunce o privire ucigătoare cu înţelesuri de „te-ai ţăcănit, omule, noi avem treburi serioase de făcut”? Dar pe voi v-aţi observat?

Uneori bucuria aceea autentică, izvorâtă din jocul firesc şi din spiritul treaz este undeva în spaţiu, disipată…

La un moment dat, ostenit şi copleşit de haina seriozităţii şi a aerului grav cu parfum tare de orgoliu şi mental hiperactiv, de greutatea problemelor care (of course) necesită permanent rezolvare, de îngrijorarea deloc  sănătoasă şi analiza temeinică în dungă, în lung şi-n  lat, îţi chemi cheful şi nevoia de joc la trezire. Enough is enough! Spiritul ludic renaşte. Hazul, umorul stenic şi bucuria spontană revin acasă.

In tot procesul acesta de transformare şi recalibarare interioară, unii oameni intervin, conştient sau nu, ca un fel de catalizatori…un fel de călăuze care încălzesc inimile fiinţelor pe care le întâlnesc.

O pot face prin cuvinte puţine, dar inspirate, prin gesturi sau poate prin simpla lor prezenţă. Ei inşişi se pot afla într-un proces de alchimie interioară, de trezire a încrederii în dansul magic al vieţii, de redefinire a reperelor, de regăsire a spiritului ludic.

De dragul lor şi al tău, alegi să transformi, precum un alchimist, ce este greu în uşor. Ei funcţionează ca un „manifest pentru motivaţie” şi au inspiraţia de a apăsa în deplină sincronicitate pe butoanele potrivite. Tot ce ai de facut este doar să fii receptiv la prezenţa lor…

Aşadar, îndrăzneşte să te joci! Rupe barierele rigide ale cotidianului obişnuit şi amorţit şi trezeşte­-ţi spiritul de joc după pofta inimii! Este poate una dintre cele mai facile metode de echilibrare emoţională, de reconectare la vibraţia vindecătoare a bucuriei.

Lavinia

Share on:

Related posts

Leave a Comment