Free as a bird

Uneori ne inchidem in niste colivii imaginare uitand ca sufletul nu poate fi ingradit. Cand nu ii dai voie sa se manifeste, iti trimite semnale pe toate caile, inclusiv prin corp.

In fapt, coliviile sunt bariere de protectie sau de penitenta stabilite de un mental ostenit. Ele au la baza frici din trecut. Un fel de falsa precautie. Un fel de stagnare in trecut si prea putina ancorare in realitatea prezenta.

Daca te observi onest, atunci cand inchizi ochii si iti dai voie sa curgi liber, iti poti da seama cu usurinta ce limitari iti impui. Continua sa te observi.  Nu e nimic care sa te opreasca. E momentul tau, esti in siguranta, esti liber sa visezi o clipa. Nu stie nimeni. Esti numai tu in momentul acela. Si continua sa te observi. Urmareste ce faci din starea de libertate, dincolo de peretii coliviei. Ai voie orice. Apoi compara cu ceea ce faci in realitatea cotidiana. Cred ca diferentele iti vorbesc clar despre ce inseamna sa actionezi preponderent de la nivelul sufletului – esenta ta si ce inseamna sa actionezi preponderent de la nivel mental.

Dar nu, existenta noastra nu reprezinta peretii coliviei in care la un moment dat alegem constient sau nu sa intram. O pictam, o infrumusetam sau credem ca facem asta, dar tot o colivie ramane. Un spatiu stramt care prin obisnuit si rutina devine si mai stramt si din care nu poti vedea lumea, nu poti simti viata si nici pe tine insuti in totalitatea ta. Un spatiu de asa zisa siguranta exclusiv pentru un mental coplesit de temeri si convingeri limitative. Mai mult, ii invitam si pe altii in colivia noastra ingusta…

Dar totul are un rost, pana si colivia, atata vreme cat iti serveste ca experienta la un moment dat si nu ca mod permanent de a trai. Viata este dincolo de colivie, acolo unde sufletul tau zburda liber, acolo unde iti dai voie sa te exprimi pe frecventa pe care ai fost creat sa fii. Viata este inainte de toate curajul de a fi si abia in secundar mobilizarea puterii de a face, este mai intai de toate manifestarea autentica a spiritului creator, este adevar si prezenta.

Lavinia

The Beatles – Free As A Bird

Share on:

Related posts

Leave a Comment