Partener sau accesoriu?

„In fiecare moment al fiecarei relatii de cuplu putem alege sa ne exprimam intentia de conectare sau de control. Combustibilul psihologic pentru conectare si fericire este iubirea, pentru control si putere este frica. Daca suntem manati de pofta pentru putere, vom demonstra doar control si negativitate, astfel ajungand sa ne autocondamnam la o viata coplesita de teama si anxietate”. Gaspar Gyorgy

Dupa mine, nevoia manifestata de control in relatia cu partenerul taie din start frumusetea relatiei. Trist, dar atat de des intalnit!

Evident ca iubirea nu are loc sa se manifeste in astfel de relatii, fiind umbrita de temeri ascunse care au la baza vulnerabilitati, unele mai noi, altele sedimentate in timp. Este foarte posibil ca de multe ori sa confunzi o relatie de iubire cu una de atractie pe baza unor temeri si blocaje emotionale… acela sa fie unicul liant.

Nevoia de control iti poate transforma partenerul intr-un fel de accesoriu.

Vrei ca el sa fie langa tine, dar in fapt nu il accepti cu toata fiinta lui. Te alaturi lui preponderent in experiente care tin de realitatea exterioara a cuplului si prea putin de chimia dintre voi.

In esenta, nimeni nu poate controla pe altcineva sau comportamentul sau. Se iluzioneaza.

Fiecare om este creatorul lumii pe care o experimenteaza. Prin urmare, prezenta controlului din partea unui om asupra altuia are un motiv precis, conectarea pe energia controlului producandu-se pe o frecventa comuna.

Aici este o alegere: mergi pe drumul care te urca sau pe cel care te coboara?

Alegi sa manifesti bunatate si prezenta intr-o relatie, calauzit fiind de iubire si de pace sau te lasi dominat de griji, confuzie si de temeri creditand un control inutil si total nebenefic. Traiesti din realitatea interioara a cuplului dand voie relatiei sa se manifeste sau esti accesoriul partenerului in lumea exterioara? Iti umpli lumea cu ceea ce iti mangaie simturile si sufletul sau traiesti in convingeri limitative, ganduri si energii stagnante? Iti iubesti partenerul sau il tratezi ca pe un accesoriu?

Adesea un individ confunda realitatea relatiei cu cea a partenerului sau, intr-un acces egotic, cu a lui.

Dar daca isi depaseste limitele ego-ului, el poate accepta ca dincolo de realitatea lui exista si realitatea partenerului si ca acestea impreuna scriu realitatea relatiei.

Si atunci, asa cum vedem des in jurul nostru, de ce sa te lasi purtat de critica, gelozie, control in loc sa te manifesti cu inima deschisa?

Este adevarat ca se cere un efort pentru a te putea accesa de pe un aspect creator de frumos si armonie. Iti trebuie forta si curaj ca sa sapi acolo adanc in interiorul tau si sa alchimizezi energiile care te tin pe loc.

Si dupa toate acestea ce se poate intampla? Devii liber.

Liber sa te exprimi din esenta fiintei tale. Relational vorbind, partenerul nu mai este un accesoriu, ci devine catalizator emotional in relatie, un explorator alaturi de tine intr-o noua dimensiune a experientei voastre.

Relatiile toxice se dizolva, crescand sansele sa te pozitionezi pe frecventa de pe care sa atragi partenerul potrivit la un moment dat si in acord cu nevoia sufletului tau.

Lasa-te iubit si iubeste!

 

Lavinia Elena

Share on:

Related posts

Leave a Comment