Tehnici holistice de vindecare

Fiecare situatie delicata cu care ne confruntam are o cauza subtila.

De multe ori, acordam prea multa atentie efectului cautand remedii pentru acesta si prea putina atentie cauzei, ceea ce face ca situatia sa devina repetitiva.

Atunci cand nu avem grija de noi – de corp, dar si de nevoile emotionale si spirituale – permitem sa se produca un dezechilibru al starii de sanatate fizica, mentala si emotionala. Implicit se instaleaza un dezechilibru energetic in organism.

Uneori „cauza din spatele cauzei” este un blocaj emotional somatizat, dobandit in copilarie; alteori situatia este foarte veche si s-a perpetuat; uneori este vorba despre anumite conditionari si convingeri limitative accentuate cu timpul; alteori traim stari induse din mediul inconjurator; se poate intampla ca prin prisma tuturor acestora, tendinta noastra in manifestare, indiferent la ce aspect al vietii ne referim,  sa nu reprezinte neaparat atitudinea maxim benefica pentru noi.

Toate acestea se pot transforma in obstacole in derularea lina a drumului nostru si duc implicit la blocarea potentialului co-creator si a conexiunii cu universul interior.

Prin tehnicile holistice, omul este privit ca un tot: corp, emotii, mental, dar mai ales ca energie.

Exista foarte multe tehnici holistice, iar o parte dintre acestea se bazeaza pe metode specifice de explorare a cauzelor diferitelor situatii in care ne aflam la un moment dat si au ca scop constientizarea emotiilor generatoare si alchimizarea acestora pentru readucerea starii de bine interior.

Alte tehnici sunt axate pe restabilirea nivelului optim energetic al individului, prin tehnica radianta, theta healing sau alte metode specifice.

Din perspectiva chineza traditionala, sunt tehnici si terapii care restabilesc starea de sanatate prin reglarea fluxului celor 5 energii fundamentale: apa, lemn, foc, pamant, metal. Acestea, pe langa functiile fiziologice, au influenta si asupra campului energetic al individului, asupra psihicului si chiar a personalitatii sale.

Exista o diversitate de metode si tehnici prin care omul  poate sa solutioneze situatiile problematice in care se afla, de la consiliere pentru dezvoltare personala pana la terapii holistice pe diverse aspecte.

Desigur, tehnicile nu exclud tratamentele alopate ci vin in completarea lor.

Acestea sprijina individului facilitandu-i clarificari si constientizari, contribuind la procesul lui evolutiv.

Important este ca fiecare om sa aiba deschidere spre o viziune holistica asupra vietii in intelegerea provocarilor in relatiile de familie, parteneriale, cat mai ales la nivelul relatiei cu Sinele.

Tehnicile holistice se adreseaza celor care sunt constienti de responsabilitatea pe care o au in crearea sanatatii propriului organism, cu toate aspectele acestuia: fizic, emotional, mental, spiritual.

 

Lavinia Elena

Share on:

Related posts

Leave a Comment